Vedení George Prime Steak, první pražské steak house restaurace, která svým návštěvníkům nabídne prvotřídní hovězí maso označené jako „USDA Prime Beef“ oznámilo, že restaurace oficiálně zahájí svůj provoz v pátek 13. září 2013.
Dveře restaurace se návštěvníkům otevřou společně se zcela novým designovým hotelem „Emblem Hotel” v samém srdci Starého Města. Restaurace ponese jméno jednoho z majitelů a tvůrce celé myšlenky, švýcarského šéfkuchaře a podnikatele původem ze Slovenska, George Betaka.
George Prime Steak bude první významnou steak house restaurací amerického stylu v Praze. Restaurace bude podávat pouze pečlivě vybrané jednotlivé řezy hovězího masa plemena Black Angus, který je zlatým standardem hovězího masa, s označením „USDA Prime Beef”. „Prime” je nejvyšší možná úroveň označení masa udělovaná Ministerstvem zemědělství Spojených států amerických a jen 2-3 % toho nejlepšího hovězího masa z USA je označeno jako „USDA Prime”.
Oproti jiným steak house restauracím v Praze bude nabídka masa v George Prime Steak omezena na prvotřídní hovězí, které je produkováno pouze na hrstce farem na americkém středozápadě, kde je dobytek chován 100 % přirozeným způsobem. Tento způsob chovu znamená, že dobytku nejsou podávána antibiotika ani hormony, zachází se s ním eticky a je krmen pouze vysoce kvalitní stravou na kukuřičném základě. Každý kousek masa je upraven ručně a zraje k dokonalosti nejméně po dobu 30 dnů.
I když základem menu restaurace George Prime Steak bude prvotřídní hovězí steak, restaurace bude také dbát na svou rozsáhlou nabídku čerstvých plodů moře a jedinečných předkrmů vytvořených šéfkuchařem. Vinný lístek bude zahrnovat jak menší vinařství tak dobře známé výrobce vína z celého světa a bude obsahovat i tu nejkomplexnější nabídku vín z kalifornských vinic.
Steak house restaurace severoamerického stylu se na této straně Atlantiku stávají čím dál oblíbenějšími – americký šéfkuchař Wolfgang Puck nedávno otevřel velice úspěšnou steak house restauraci Cut v Londýně. Moderní americká steak house restaurace MASH v Kodani, byla zase nominována na ocenění „Restaurant and Bar design award”. V Paříži dále získala steak house restaurace L’Arelier Joela Robuchona dvě Michelinské hvězdy a velký obdiv kritiků. George Prime Steak bude první restaurací, která přinese tento vysoce designový steak house koncept do regionu střední a východní Evropy.
Pan Betak o založení restaurace George Prime Steak v Praze řekl:
„Restaurace George Prime Steak bude podávat pouze hovězí maso nejvyšší kvality se značkou „USDA“, ručně řezané a zrající na místě chovu nejméně po dobu 30 dnů. Ten, kdo zná krásně jemný, šťavnatý, prvotřídní steak máslové chuti, skutečně ocení úsilí, které je zapotřebí k vytvoření dokonalého kousku masa. Chceme, aby tato steak house restaurace v Praze byla vlajkovou lodí značky George Prime Steak, jelikož v dlouhodobém horizontu plánujeme expanzi do dalších zemí střední a východní Evropy.“
-red-