Marketing

Značka golfové restaurace Hole in One proniká do světa

Půl roku provozu a tisíce spokojených návštěvníků. Takové jsou dosavadní výsledky nové golfové designové restaurace Café & Bar Hole in One na Terminálu Sever 1 ruzyňského letiště. Kladná odezva, které se restauraci dostalo v domácích i zahraničních médiích, a především nadšené reakce klientů i mimo golfovou komunitu stojí zřejmě za zájmem zahraničních investorů. Několik zahraničních firem kontaktovalo společnost Ramses Air, s.r.o., jež podnik na Mezinárodním letišti Praha-Ruzyně provozuje.

Je velmi pravděpodobné, že další kavárny Café & Bar Hole in One se objeví i na jiných světových letištích, formou tzv. franšízy. „Mohu potvrdit vážný zájem několika subjektů. Asi nejdále jsou jednání s investory ze Spojených arabských emirátů, kteří chtějí golfovou restauraci ve stejném duchu jako v Ruzyni otevřít na letišti v Dubaji,“ konstatuje Zdeněk Veselý, jednatel Ramses Air.

Spojení země z oblasti Perského zálivu s golfovou restaurací má své opodstatnění. Vznikají zde stále nové umělé resorty a golf se stal významným odvětvím cestovního ruchu ve Spojených arabských emirátech, Saúdské Arábii i v okolních státech. Své zastánce má tato destinace také mezi českými golfisty – ostatně velká část z nich se při odletu z Ruzyně staví právě na Café & Bar Hole in One.

Vývoz značky Café & Bar Hole in One by byl výjimečným úspěchem českého marketingu v gastronomii. Zvlášť v době, kdy do České republiky expandují podniky jako Starbucks a další řetězce. „Po půlročním provozu mohu potvrdit náš předpoklad, že restaurace vábí i ty, kteří na greenu nikdy nestáli,“ říká Zdeněk Veselý. „Podle toho, co slyším, lidé oceňují styl, atmosféru, odlišnost…“

Představitelé společnosti Ramses Air, která je spojena s významným domácím gastronomickým operátorem Fast Food Servis, a.s., nevylučují, že úspěch restaurace na Terminálu Sever 1 bude mít na Ruzyni pokračování. Vše nasvědčuje tomu, že se ze stylového prostředí zasvěceného golfu brzy potěší i cestující směřující do zemí Schengenské dohody na Terminálu Sever 2.

Café & Bar nabízí celkem 101 čtverečních metrů plochy při kapacitě 65 míst k sezení. Designový koncept se zrodil ve studiu Drobny Architects, jež na letišti v Ruzyni navrhlo už několik gastronomických provozů. Architekt Ivan Drobný říká: „Golf připomínají zelená barva, použití uhrabaného písku pod skleněnou podlahou a stovky míčů – formou balonových lamp, míčů vysypaných do čela baru, pod sklo a do dutých podnoží části stolů. Ve vitrínách a volně aranžovány jsou reálné hole a bagy.“

Hole in One

„Podobný podnik v Česku zatím chyběl. Jeho otevřením tomuto krásnému sportu, který už zdaleka není výsadou jen manažerů a podnikatelů, snad podlehne zase o něco více budoucích hráčů. A třeba i ze zahraničí – vždyť u nás vzniká jedno hřiště za druhým a Česká republika si v golfovém světě získává stále lepší jméno,“ řekl u příležitosti otevření restaurace Luboš Pašek, marketingový ředitel společnosti Medea Kultur, která je marketingovým partnerem České golfové federace.

– red –

Čtěte také

Žaluzie, rolety, markýzy
Rolety, markýzy, žaluzie a další stínění dodá www.climastyl.cz!