Další ročník Čokoládového festivalu se uskuteční od pátku 28. března do neděle 30. března 2014 v Galerii Harfa. Kromě čokoládových delikates se mohou zákazníci těšit i na další laskominy, které obsahují čokoládu, jako jsou třeba vafle, perník a bonbony.
Vystaveny budou obaly čokolád z celého světa a nebudou chybět ani workshopy a řada aktivit pro děti.
Netradiční inspirací bude nepochybně kulinářská přehlídka šéfkuchařů, kteří budou připravovat kromě dezertů i méně obvyklá jídla, samozřejmě s použitím čokolády. Jídla jako je vepřová panenka plněná švestkami a přelitá bylinkovou čokoládou s bramborovými placičkami, flautas s kuřecím masem nebo bramborovo-tvarohové noky v pomerančové čokoládě budou nabídnuty na místě k ochutnání. Další kulinářskou exhibici předvede Ilona Dostálová, autorka kuchařky „Přirozeně bez lepku a bez mléka“.
Výstavní část festivalu nabídne kromě bezmála 1 000 obalů čokolád z celého světa, které zapůjčil sběratel Stanislav Kramský, také historické předměty, filmové dokumenty a fotografie vztahující se k výrobě čokolády a také obrazy malované hořkou, bílou a barevnou čokoládou štětcem a špachtlí na plátno, jež pochází z ateliéru umělce Vladimíra Čecha, přezdívaného „český Picasso“. Přítomen bude také karikaturista Ellof, který pochází z Pobřeží slonoviny. Malovat bude jak jinak, než s použitím čokolády místo barev.
U příležitosti konání Čokoládového festivalu připravily obchody Sweet Story, Fruitisimo, Fann, YOBAR, Oxalis, Tapi Tea, Cafe Aroma, Culinary roma, Grycan, Neoluxor, Sephora, Bon Bon a McDonalds speciální akce pro zákazníky, které mohou využít po celou dobu konání festivalu.