ICT

Úspěšný start APS/SCM aliance společností IBM a LOGIS

IBM ČR, české zastoupení celosvětově největší společnosti v oboru informačních technologií, a LOGIS, dodavatel expertních služeb a pokročilých plánovacích technologií, oznámily, že se jim daří naplňovat cíle před časem uzavřené dohody o alianční spolupráci v oblasti řešení pro řízení dodavatelských řetězců a pokročilého plánování a rozvrhování.

Dne 2.8.2005 byl oficiálně zahájen projekt implementace pokročilých plánovacích technologií ve společnosti TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY, a.s., která na základě předchozích zkušeností a po pečlivém rok trvajícím výběrovém řízení vybrala k realizaci řešení nabízené IBM a LOGIS. V rámci projektu budou uplatněny produkty společnosti i2 Technologies.

Již více než před rokem vydaly společnosti IBM a LOGIS oznámení o alianční dohodě na téma spolupráce při dodávkách řešení pro Supply Chain Management (SCM) a Advanced Planning and Scheduling (APS) ve středoevropském regionu. Díky této alianci nyní mají zdejší podniky snazší přístup ke stejným pokročilým plánovacím technologiím, know-how a nejlepším oborovým postupům, jaké jsou v poslední době používány v nejúspěšnějších světových podnicích pro posilování jejich pozice a konkurenceschopnosti. Po úspěšné spolupráci IBM a LOGIS na projektech v zahraničí přicházejí první společné projekty také v České republice.

Aleš Bartůněk, IBM Česká republika, generální ředitel:
„Projekty zaměřené na řízení dodavatelských řetězců a pokročilé plánování přinesly v uplynulém desetiletí mnoha předním světovým podnikům rozsáhlé úspory, zlepšení pozice na trhu a zvýšení konkurenceschopnosti. Většina těchto podniků je ale z prostředí nejsilnějších ekonomik, jako jsou USA, Japonsko, nebo západní Evropa. Podniky mimo tyto lokality doposud dokázaly využít technologických možností jen omezeně. Jedním z hlavních důvodů této situace je dostupnost potřebných expertů.

IBM přirozeně disponuje silnými expertními týmy, jejich uplatnění ve střední Evropě ale naráží na bariéry, například jazykové, ale i další. LOGIS, náš alianční partner, dokázal v uplynulých letech v oblasti APS/SCM vybudovat velmi silný tým expertů. Spojili jsme síly, abychom mohli českým a slovenským podnikům nabídnout služby a pokročilé plánovací technologie na takové úrovni, na které jsou dostupné podnikům v prostředí nejsilnějších ekonomik.“

Dalibor Konvička, LOGIS, generální ředitel:
„Tato aliance představuje velmi silné spojení: špičkové technologie i2 Technologies, síly globální infrastruktury a expertizy IBM a schopnosti společnosti LOGIS úspěšně realizovat projekty SCM/APS ve středoevropské lokalitě. Podniky, které využijí naší společné nabídky a v rámci svých projektů si osvojí nejlepší oborové postupy Best Practices, know-how a pokročilé informační technologie, které společně přinášíme, získají schopnost vyrovnávat se lépe než jiní se stále tvrdšími požadavky trhu: budou schopny citlivěji reagovat na změny situace rychlým nalezením optimálního řešení a naučí se při nižších nákladech dosáhnout vyšší rychlosti, spolehlivosti i flexibility. To jsou parametry, bez kterých je budoucí úspěch na stále náročnějších trzích těžko myslitelný.“

– red –

Čtěte také

Žaluzie, rolety, markýzy
Rolety, markýzy, žaluzie a další stínění dodá www.climastyl.cz!