On-line

Technologie WebToDate na webových stránkách Reflex.cz

Společnost Macron Software dodala redakční systém WebToDate pro dva nové internetové servery vydavatelství Ringier, a. s. – Televize.cz a Reflex.cz. Stejný systém, který v případě těchto nových webových stránek řeší celou řadu unikátních funkcí, byl již dříve implementován také u dalších elektronických titulů stejného vydavatelství – Blesk.cz, iABC.cz a DeníkSport.cz.

„Webové servery vydavatelství Ringier jsou typickým příkladem toho, že naše technologie WebToDate je velice flexibilní a díky své modularitě je vhodná prakticky pro každé řešení, nehledě na zaběhnutý systém práce redakce,“ doplňuje Tomáš Novák, ředitel divize Online společnosti Macron Software. „WebToDate zde bezproblémově zvládá vysoké nároky, které na něj klade využívání mnoha rozličných zdrojů dat včetně kombinace obsahu několika televizních magazínů nebo zaintegrování osobních stránek jednotlivých autorů“.

Televize.cz se zabývá především TV zábavou, shrnuje obsah tří televizních magazínů vydavatelství Ringier – Týdeník Televize, TV Revue a TV Plus spolu s DVD&Video Bonusem. Vedle magazínové části obsahuje i kompletní televizní program více jak 40 stanic. Jako naprosto novou funkci nabízí také možnost upozornění na vybraný pořad prostřednictvím SMS zprávy nebo e-mailu.

Unikátní funkce zobrazování a prohledávání televizních programů na serveru Televize.cz umožňuje systém, jehož základem je nástroj WebToDate Enterprise spolu s dalšími standardně dodávanými moduly. Ten umožňuje zpracování a publikování textů převzatých z televizních časopisů, prezentaci článků formou procházení archivem vydaných titulů s možností využití fulltextového hledání (modul Fulltext), import publikovaných textů z monitoringu Newton IT (modul Import XML dat), registraci uživatelů a správu databáze kontaktů (modul Registrace a personalizace) a možnost dalšího obohacování stránek o internetové diskuse či hlasovací ankety (modul Diskuze a Ankety).

Nová podoba týdeníků Reflex přichází nejen s novou grafikou, strukturou a obsahem, ale zároveň je daleko přehlednější a umožňuje čtenářům vstup do všech rubrik přímo z úvodní stránky. Novinkou je i publikování kompletního obsahu aktuálního čísla v den jeho vydání a zpřístupnění vlastních stránek jednotlivých autorů, kde lze najít třeba blogy J. X. Doležala, Tomáše Feřteka nebo Jana Potůčka.

– red –

Čtěte také

Žaluzie, rolety, markýzy
Rolety, markýzy, žaluzie a další stínění dodá www.climastyl.cz!