Finance

Firemní platební karty zvyšují efektivitu hospodaření firem

„Jak vyplývá z výzkumů společnosti MasterCard realizovaných mezi českými společnostmi, naprostá většina firem preferuje ve vztahu zaměstnanec – zaměstnavatel takové nástroje a řešení, která přinášejí benefity pro obě zmíněné strany.

Na straně zaměstnance jsou většinou kladeny důrazy na parametry, jako jsou snadnost přístupu a efektivita používání těchto nástrojů, výhody, které mohou čerpat, prestiž a motivace, které jim z těchto nástrojů plynou, apod.

U zaměstnavatelů pak kromě hledisek, jako je podpora loajality zaměstnance a efektivity jeho pracovního výkonu, hraje absolutně primární roli dopad nástrojů zaměstnanecké politiky na finanční management a nákladovou strukturu hospodaření firem. Dobrým příkladem, který oběma těmto hlediskům zcela vyhovuje, jsou korporátní platební karty.

Ty nejenže odpovídají preferencím zaměstnanců, ale především jsou nástrojem který do hospodaření zaměstnavatele vnáší silný ziskový prvek a vysokou efektivitu. Vnášejí zároveň do vztahu se zaměstnancem a do jeho administrace silně pokročilý technologický prvek a vysokou transparentnost. Korporátní platební karty jsou tak typickým příkladem vyváženého přístupu ke vztahu zaměstnanec – zaměstnavatel – jinými slovy výhody pro zaměstnance přinášející současně vyšší efektivitu fungování a zisk celé společnosti.

O tom, že si tuto skutečnost silně uvědomují také společnosti působící v České republice, svědčí fakt, že ČR již předstihla některé ze zemí EU a dostala se do první desítky evropských zemí z hlediska objemu utracených prostředků prostřednictvím firemních platebních karet.“

Čtěte také

Žaluzie, rolety, markýzy
Rolety, markýzy, žaluzie a další stínění dodá www.climastyl.cz!