Již třetím rokem se v říjnu vrací na čepy restaurací jeden z nejoblíbenějších speciálů pivovaru Zubr – Zubr Grand z prvního chmele. Limitovaná edice populárního jedenáctistupňového ležáku je výjimečná zejména tím, že je připravována z čerstvě načesaného chmele, který jí dává intenzivní chmelovou hořkost.
Zubr Grand z prvního chmele bude k dostání čepovaný ve vybraných restauracích zejména na střední Moravě. „Během příštího týdne budou probíhat ve vybraných restauracích speciální ochutnávky a setkání se zaměstnanci pivovaru, kteří štamgastům přiblíží výrobu i charakteristiky tohoto speciálu,“ říká Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr. Seznam provozoven, kde bude možné Zubr Grand z prvního chmele ochutnat, je k dispozici na webových stránkách pivovaru Zubr www.zubr.cz a facebookové stránce facebook.com/PivovarZubr.
Čerstvý chmel, který byl při výrobě použit, ručně sbírali v srpnu na Florykově chmelnici v Čekyni u Přerova zaměstnanci pivovaru Zubr a poprvé také široká veřejnost v rámci zábavného odpoledne spojeného s pivními soutěžemi i hudbou.
Jedenáctistupňový ležák Zubr Grand je nejprodávanějším pivem z nabídky pivovaru Zubr, který v letošním roce získal několik ocenění z prestižních domácích i zahraničních soutěží. Začátkem roku zvítězil v kategorii ležáků v soutěži o Zlatý pohár Pivex – PIVO 2017, v létě si odvezl ocenění Country Winner v kategorii Czech Style Pale v soutěži World Beer Awards 2017 a v září pak opanoval kategorii jedenáctistupňových ležáků na soutěži České pivo 2017. Jeho limitovaná edice z prvního chmele je určena pro výjimečnou příležitost a nabízí ještě intenzivnější chmelový zážitek.