Milovníci piva budou moci poprvé letos v prosinci ochutnat další ze Speciálů ze spilky, novou značku Zimní 14. „V zimních měsících se u nás odjakživa pijí silnější a mnohem plnější piva.
Je to dáno charakterem počasí, které v našich zeměpisných šířkách v zimě panuje,“ říká vrchní sládek pivovaru Ostravar Roman Richter.
Pro novou Zimní 14 z Ostravaru bude typická vyšší plnost, hořkost a výraznější sladové aroma. „Při přípravě Zimní 14 jsme použili pro Ostravar atypický bavorský slad, který dodává novému pivu tu správnou barvu i unikátní kombinaci tří chmelů na čele s žateckým červeňákem, jedním z nejlepších chmelů na světě,“prozrazuje Roman Richter.
Stejně jako v případě dalších speciálů ze spilky použil Ostravar k přípravě Zimní 14 otevřené kvasné kádě, kde piva fermentují přirozeným způsobem pod dohledem vrchního sládka a jeho podsládků. Nyní nový speciál zraje v ležáckých sklepích a po jeho dozrání bude nové pivo stočeno výhradně do sudů. Se zahájením distribuce Zimní 14 do hospod počítá Ostravar v posledním listopadovém týdnu.