Všechno začíná na pastvinách. Ve svěží, zelené, turismem téměř nedotčené oblasti Allgaü, odkud pochází mléko, ze kterého se sýry Milkana vyrábí. Mléko má vysoký podíl tuku a smetany a sýru dodává plnou krémovou chuť.
Smetanový sýr Milkana je nyní k dostání v několika příchutích, záleží jen na vás, jakou si vyberete: Milkana s příchutí bylinek, Milkana s příchutí zrající Goudy, či přírodní smetanová Milkana Cream. Péče a láska dají při zpracování mléka vzniknout těm nejlepším sýrům, jejichž chuť nejlépe vynikne nejen namazaných na chlebu, ale hodí se i do polévek, na zapékání či gratinování.
Tenké plátky sýru ementálového typu, které v sobě uchovávají tu nejintenzivnější chuť, mají jemnou texturu, zaoblený tvar a nelepí se. Plátkové sýry Milkana jsou ideální k přípravě svačiny, ale skvěle chutnají i samotné k vínu. Hodí se i na přípravu studených i teplých pokrmů.
Plátky Milkana je možné vychutnat ve třech různých variantách. Milkana Classic je ideální pro ty, kteří milují chuť jednoduchosti. Milkana Caractére a Milkana Creamy pro ty, kteří se nebojí vyzkoušet plnou a výraznou chuť sýra.