Služby

Nová pražská Steak house restaurace

Vedení George Prime Steak, první pražské steak house restaurace, která svým návštěvníkům nabídne prvotřídní hovězí maso označené jako „USDA Prime Beef“ oznámilo, že restaurace oficiálně zahájí svůj provoz v pátek 13. září 2013.

Dveře restaurace se návštěvníkům otevřou společně se zcela novým designovým hotelem „Emblem Hotel” v samém srdci Starého Města. Restaurace ponese jméno jednoho z majitelů a tvůrce celé myšlenky, švýcarského šéfkuchaře a podnikatele původem ze Slovenska, George Betaka.
George Prime Steak bude první významnou steak house restaurací amerického stylu v Praze. Restaurace bude podávat pouze pečlivě vybrané jednotlivé řezy hovězího masa plemena Black Angus, který je zlatým standardem hovězího masa, s označením „USDA Prime Beef”. „Prime” je nejvyšší možná úroveň označení masa udělovaná Ministerstvem zemědělství Spojených států amerických a jen 2-3 % toho nejlepšího hovězího masa z USA je označeno jako „USDA Prime”.
Oproti jiným steak house restauracím v Praze bude nabídka masa v George Prime Steak omezena na prvotřídní hovězí, které je produkováno pouze na hrstce farem na americkém středozápadě, kde je dobytek chován 100 % přirozeným způsobem. Tento způsob chovu znamená, že dobytku nejsou podávána antibiotika ani hormony, zachází se s ním eticky a je krmen pouze vysoce kvalitní stravou na kukuřičném základě. Každý kousek masa je upraven ručně a zraje k dokonalosti nejméně po dobu 30 dnů.
I když základem menu restaurace George Prime Steak bude prvotřídní hovězí steak, restaurace bude také dbát na svou rozsáhlou nabídku čerstvých plodů moře a jedinečných předkrmů vytvořených šéfkuchařem. Vinný lístek bude zahrnovat jak menší vinařství tak dobře známé výrobce vína z celého světa a bude obsahovat i tu nejkomplexnější nabídku vín z kalifornských vinic.
Steak house restaurace severoamerického stylu se na této straně Atlantiku stávají čím dál oblíbenějšími – americký šéfkuchař Wolfgang Puck nedávno otevřel velice úspěšnou steak house restauraci Cut v Londýně. Moderní americká steak house restaurace MASH  v Kodani, byla zase nominována na ocenění „Restaurant and Bar design award”. V Paříži dále získala steak house restaurace L’Arelier Joela Robuchona dvě Michelinské hvězdy a velký obdiv kritiků. George Prime Steak bude první restaurací, která přinese tento vysoce designový steak house koncept do regionu střední a východní Evropy.
Pan Betak o založení restaurace George Prime Steak v Praze řekl:
„Restaurace George Prime Steak bude podávat pouze hovězí maso nejvyšší kvality se značkou „USDA“, ručně řezané a zrající na místě chovu nejméně po dobu 30 dnů. Ten, kdo zná krásně jemný, šťavnatý, prvotřídní steak máslové chuti, skutečně ocení úsilí, které je zapotřebí k vytvoření dokonalého kousku masa. Chceme, aby tato steak house restaurace v Praze byla vlajkovou lodí značky George Prime Steak, jelikož v dlouhodobém horizontu plánujeme expanzi do dalších zemí střední a východní Evropy.“

-red-

Čtěte také

Žaluzie, rolety, markýzy
Rolety, markýzy, žaluzie a další stínění dodá www.climastyl.cz!