Společnost SONNENTOR s.r.o., tradiční výrobce biočajů, biokoření a dalších bioproduktů se sídlem v jihomoravských Čejkovicích, oznámila hospodářské výsledky za rok 2009/10, ve kterém obrat firmy dosáhl výše 114 mil. Kč,což představuje meziroční nárůst ve výši 11 %. Čejkovický Sonnentor, který je dceřinou společností rakouského SONNENTOR Kräuterhandelsgesellschaft m.b.H., zaměstnává celkem 60 zaměstnanců a kolem 20% produkce je určeno pro místní a východní trh, který zahrnuje i Slovensko, Polsko, Maďarsko a Pobaltské republiky.
„Tajemství našeho pokračujícího úspěchu i v hospodářsky velmi obtížném roce 2009, je docela prosté. Známe potřeby našich zákazníků. Čerstvé, vysoce kvalitní suroviny, šetrné zpracování, vývoj nových produktů a důslednost při uvádění na trh, byly těmi nejdůležitějšími faktory pro náš růst v uplynulém roce. Dnes je SONNENTOR v německy mluvících zemích nejznámější značkou v oblasti bio a věřím, že se nám bude dařit dále budovat a posilovat značku SONNENTOR i v České republice a dalších zemích střední a východní Evropy,“ řekl Josef Dvořáček, ředitel SONNENTOR Česká republika.
V rakouském Sprögnitzu, sídle firmy SONNENTOR, pracuje dnes přes 130 stálých zaměstnanců. Firma dosáhla v roce 2009/10 obratu 20,5 mil. eur, což představuje 16% meziroční nárůst. Podstatné vlastnosti obchodního nápadu firmy je zušlechťování výrobků přímo na ekologických farmách a zachování identity výrobců, čímž je docílena co největší transparentnost bioproduktů pro konečné spotřebitele. SONNENTOR dnes patří na evropském trhu mezi přední distributory v oblasti bylin, čajů a koření z kontrolovaného ekologického zemědělství.
Garance kvality při výrobě čajů a koření vycházejí nejvíce z vlastního pěstování v ekologických rodinných zemědělských farmách. Vždy je znám přesný původ surovin, ze kterých je sestaven každý z produktů. Úrodná půda, pečlivá práce a mnohaleté zkušenosti spolu utvářejí dílo, jehož výsledkem jsou byliny bez reziduí agrochemikálií nebo geneticky modifikovaných organismů. Pouze z takových surovin vznikají šetrným zpracováním čaje, koření a bylinné směsi, které nejen že plně odpovídají ekologickým standardům, ale i přísným podnikovým požadavkům na kvalitu.
-red-