Za posledních 100 let se bílá pšeničná mouka stala součástí nejen každodenního jídla, ale často se objevuje na jídelníčku i několikrát denně v podobě pečiva, těstovin, knedlíků či koláčů. Jíme ji příliš mnoho a příliš často.
Její častá konzumace je jedním z důvodů, proč neustále přibývá lidí s citlivostí či přímo alergií na pšeničný lepek. Stejně tak přibývá i dalších zdravotních problémů, které celostní lékaři dávají do souvislosti s přecitlivostí na pšeničný lepek. Navíc se jedná o mouku rafinovanou, tedy zbavenou většiny minerálních látek.
Právě proto Biopekárna Zemanka připravila unikátní řadu prvních českých bezlepkových biosušenek, na kterých si pochutnají nejen lidé s bezlepkovou dietou, ale i děti a všichni, kteří chceme tělu trochu odlehčit a máme rádi produkty z pohankové, kukuřičné či rýžové mouky.
Receptury jsou jako vždy originální a vytvořila je Hanka Zemanová ve spolupráci s Věrou Zemanovou, vedoucí výroby Biopekárny Zemanka.
– red –