V pražských Stodůlkách MAKRO otevřelo vzdělávací centrum pro malé a střední podnikatele. MAKRO Akademie je určena zejména pro profesionály z gastronomie a maloobchodu, ale nabízí kurzy i pro studenty nebo širokou veřejnost.
Na ploše 1200 m2 se nacházejí špičkově vybavené profesionální kuchyně, školící prostory, zázemí pro barmany a baristy i konferenční místnosti až pro 100 lidí. Celková investice přesáhla 80 milionů korun.
„Vzdělávací centrum je logickým krokem v naplňování naší dlouhodobé strategie. Budeme v něm pořádat semináře a workshopy, abychom našim partnerům přinesli ještě větší přidanou hodnotu,“ vysvětluje Guillaume Chêne, generální ředitel české pobočky MAKRO. „Projekt vznikl jako odpověď na požadavky našich partnerů a přesně podle nich byl i koncipován. Zejména kuchaři zde najdou vybavení, jaké by jenom těžko hledali jinde. Minimálně v regionu střední Evropy nic podobného nenajdete. Novým centrem bychom především chtěli podnikatelům poskytnout podporu, kterou potřebují,“ dodává.
MAKRO Akademie je určena zejména profesionálům v gastronomii – provozovatelům hotelů, restaurací, kuchařům, barmanům, baristům – a nezávislým maloobchodníkům. Nesoustředí se však pouze na vaření, přípravu menu nebo obsluhu v restauraci. Nabídne také workshopy pro manažery nebo kurzy zaměřené na finanční stránku podnikání. „Vzdělávací centrum jsme připravovali několik let. Je jednou z dalších aktivit, jejichž prostřednictvím bychom chtěli posílit vztahy s našimi partnery,“ uvádí Petr Olbrich, který má v MAKRO na starosti segment HoReCa. „Návštěvníci kurzů u nás budou pracovat s nejlepšími technologiemi dostupnými na trhu,“ dodává.
Pro profesionály i veřejnost má hned od začátku MAKRO v akademii připravených více než 30 různých typů kurzů. „Zaměříme se na českou kuchyni, ale také například na finger food nebo správné servírování s důrazem na požadavky moderní kuchyně. Zkrátka nepřijdou ani školní jídelny, pro které máme modelovou kuchyni, kde je možné připravit až 300 porcí současně,“ vysvětluje Petr Stádník, šéfkuchař MAKRO.