Přestože má příprava jídel v multifunkční parní troubě řadu jednoznačných výhod, není v českých domácnostech zatím rozšířená. A právě to má změnit Electrolux Foodtruck. Toto speciálně upravené auto skrývá ve své zadní části dokonale vybavenou kuchyň.
Samozřejmostí je multifukční parní trouba, kterou doplňují indukční varná deska, indukční deska na wok, plancha gril a kombinovaná chladnička. S touto výbavou nabídne Foodtruck návštěvníkům neodolatelné degustační menu, které připravil Antonín Bradáč.
Pára použitá během pečení dokáže dát doma připravovaným pokrmům profesionální kvalitu. Jídlo má perfektní chuť, je šťavnaté a zároveň získá křupavou kůrčičku. Citlivá úprava s pomocí páry zajistí, že vynikne pravý charakter každé ingredience. Díky tomu je potřeba méně solit a dochucovat. Tento způsob vaření navíc uchovává maximální množství živin, stopových prvků i vitamínů a zároveň není nutné zbytečně používat tuky. Velkou výhodou je i možnost připravovat více jídel najednou. Celé menu od masa, přes přílohu až k moučníku můžete dát do multifunkční parní trouby společně, aniž byste se museli obávat, že se jejich chuti navzájem prolnou. Multifunkční parní trouba umí také zkrátit dobu přípravy jídel.
Foodtruck bude putovat napříč Českou a Slovenskou republikou. Kromě oblíbených food festivalů bude k zastižení i u vybraných partnerů. Kam se aktuálně vydává, je možné zjistit na webové stránce www.pecemevpare.cz, kde jsou k dispozici i tipy pro přípravu jídel v multifunkční parní troubě nebo kuchařka shrnující ty nejlepší recepty. Vaření v parní troubě podporuje také oblíbený magazín Apetit, který jako mediální partner Foodtrucku zveřejní na svém webu www.apetitonline.cz celou sekci věnovanou vaření s párou.