Benešovský pivovar přichází na trh s pěti druhy pivních speciálů stočených nově do třetinkových lahví. „Již dlouho jsme o tom uvažovali, jen jsme v pivovaru museli vyřešit potřebné technické záležitosti,“ uvedl Ing. Petr Dařílek, jednatel pivovaru.
„Hlavním důvodem, proč jsme se pustili do lahví s obsahem 0,33l je záměr dostat se na místa, kde se standardně pivo netočí, jako jsou hotely, bary nebo kavárny“, dodává jednatel.
Pivovar Ferdinand je v regionu známý výrobce piva, který vaří pivo stále klasickým, původním způsobem, tedy otevřeným spodním kvašením a dokvašováním v ležáckých sklepích 60 až 90 dní podle druhu piva. Koncem října pivovar zahájil prodej vybraných piv v nových lahvích, jako je světlý speciál d´Este, Sedm kulí, Max 11°, tmavý ležák 11°a světlý ležák Premium, který letos v říjnu získal ocenění České chuťovky.