Ručně vyráběné zeleninové lupínky Tretter´s Chips přicházejí s novou podzimní kolekcí. Převlékly se do elegantní bílé a zdobí je pouze barevný obrázek zeleniny, nápis a černobílý motiv zemědělce. Nyní mají také skoro o 10 % méně tuku a dvě nové příchutě, řepa a celer s mořskou solí a mrkev a pastinák s chilli – obojí v 90g balení. Příchuť mořská sůl bude v obchodech k vidění v průběhu listopadu. Obojí za příjemnou cenu 28,90 Kč.
Tretter´s Chips tak nyní zákazníci mohou najít v šesti příchutích. Kromě dvou nových zůstávají již osvědčené řepa a celer s příchutí cheddaru, balsamica nebo provensálského koření, a mrkev a pastinák s černým pepřem.
Kromě obalů se změnil také způsob výroby. Nové technologie a výrobní procesy pomohly k snížení obsahu tuku i sacharidů – celý výrobek má tedy o 400 kJ méně. Chipsy se připravují na směsi slunečnicového a palmového oleje, který se méně připaluje a do zeleniny se příliš nevsakuje. Lupínky také neobsahují žádná barviva a konzervanty, jejich čerstvost zajišťuje speciální potravinářská fólie a ochranná dusíková atmosféra.
Tretter´s Chips vznikly před třinácti lety na základě starofrancouzského receptu nejprve jako pochutina k drinkům v pražském Tretter´s Baru. Zákazníkům ale natolik zachutnaly, až Michaelu Tretterovi vnukly myšlenku, aby je začal vyrábět. K první příchuti řepa a celer s provensálským kořením tak postupně přibývaly další až do dnešních šesti. Zeleninové lupínky Tretter´s Chips se řadí do skupiny bezlepkových potravin.