Frozen yogurt, neboli mražený jogurt, je oblíbenou pochoutkou po celém světě. Nyní mají i čeští zákazníci možnost přijít na to, proč je tomu tak. YOBAR – jogurtový bar Radlické mlékárny – nabídne v Galerii Harfa moderní samoobslužný mléčný bar nabízející nejen zdravý způsob stravování, ale i mlsání podle chuti každého zákazníka.
Frozen yogurt je vysoce chlazený až lehce mražený jogurt, tedy kysaný mléčný výrobek získaný kysáním mléka jogurtovou kulturou, která je doplněna o probiotickou kulturu. Vyrábí se podchlazením čerstvého jogurtu a prošleháním ve stroji určeném právě na výrobu mraženého jogurtu.
„Do jogurtu se může přidat i čerstvé mléko, a to v závislosti na charakteru konzistence samotného jogurtu. Prošleháním získá jemný a odlehčenější charakter. Takto připravený mražený jogurt je pak možné servírovat s nejrůznějšími příchutěmi. Stačí přidat třeba ovoce, sladké složky, suché plody nebo polevy a můžete se těšit na opravdovou a navíc zdravou delikatesu,“ říká Marek Dian, spolumajitel společnosti Radlické mlékárny. „A o čem to vše je? O jogurtu a svobodě volby. V našem konceptu chceme zákazníkům poskytnout atraktivitu samoobslužného prodeje, kdy si sami mohou namíchat různé příchutě frozen yogurtu s kombinacemi posypů podle své vlastní aktuální chuti,“ dodává.
Frozen yogurt je ideálním společníkem nejenom pro horké letní dny. Jelikož je plný důležitých složek pro lidský organismus, je vhodný také jako zdravá svěží snídaně, svačinka nebo doplněk oběda či večeře. Kromě probiotických kultur, proteinů, vápníku, draslíku a hořčíku obsahuje také vitamíny A, C, E, B12 a riboflavin.
-red-