Společnost Aramark představuje novou řadu svého populárního konceptu zdravého stravování Vitalfood. Při přípravě nového menu měl hlavní slovo Jiří Faltys, food development manager společnosti Aramark, který vedl i její mezinárodní tým kuchařů v Českém domě v Londýně. Strávníci se mohou těšit na odlehčená česká jídla v moderním pojetí i na světové speciality.
„Po úspěšném zavedení jídel Vitalfood v několika našich provozech jsme zaregistrovali poptávku zákazníků po určité obměně. Dalším impulsem byl příchod nového šéfkuchaře společnosti Jiřího Faltyse. Rozhodli jsme se využít jeho znalostí a zkušeností, které nasbíral během svého předchozího působení v hotelových restauracích v České republice i v zahraničí, a celkový koncept inovovat a rozšířit. Tím jsme zároveň nastavili pravidelný systém trvalé obměny konceptu Vitalfood tak, aby zůstal pro naše zákazníky atraktivní a sledoval trendy moderní gastronomie,“ vysvětluje změnu Josef Svoboda, generální ředitel společnosti Aramark.
Cílem nové řady konceptu Vitalfood je nabídnout lehká, ale plnohodnotná jídla. Při jejich přípravě je kladen důraz na čerstvé potraviny, bylinky, zelené koření a v neposlední řadě na správnou energetickou hodnotu pokrmů. Šéfkuchař Jiří Faltys konzultoval nové receptury s dietology a nutričními terapeuty, aby výsledná jídla byla nejen chutná a lákavá, ale i energeticky a nutričně vyvážená. Snahou Aramarku je používat suroviny od lokálních dodavatelů, a to nejen v konceptu Vitalfood, ale i ve standardním menu. Firma například využívá vepřové maso výhradně z českých chovů.
Zákazníci se v nové řadě konceptu Vitalfood mohou těšit na jídla z celého světa. V jídelníčku naleznou sladkovodní i mořské ryby, odlehčené pokrmy české kuchyně i zahraniční speciality. Vše je připraveno s důrazem na čerstvost surovin, jednoduchost jídel a skvělou chuť. Část jídel z konceptu Vitalfood bude pravidelně obměňována tak, aby bylo možné do jídelníčku zahrnovat sezónní potraviny. Mezi zákazníky jsou velmi populární rybí pokrmy. Vedou pečené lososové placičky s wasabi bramborovou kaší. Oblíbené jsou ale například i kuřecí špízy Satay s limetkovou chilli omáčkou.
Koncept Vitalfood je v současnosti dostupný ve 24 restauracích Aramark a v letošním roce bude rozšířen do dalších pěti. „Vitalfood je pouze jednou částí celkového systému zdravého stravování, který Aramark svým zákazníkům nabízí. Lidé jsou v oblasti stravování vzdělanější a zdravější stravování sami vyhledávají. Vedle konceptu Vitalfood nabízíme také doplňkový prodej s dělením výrobků podle energetických hodnot. Všechna námi připravená jídla jsou označena barevným trojlístkem s informacemi o energetické hodnotě a způsobu zpracování. Velmi populární je také koncept čerstvě připravovaných salátů, baget a odlehčených dezertů it´s fresh!,“ dodává Svoboda.
-red-