Služby

Internetové odbavení s easyJet

easyJet, evropská nízkonákladová letecká společnost, začal od 1. února 2007 provozovat jako jediné nízkonákladové aerolinie internetové odbavení, nebo-li online check-in, na letišti v Praze Ruzyni.

Cestující, který cestuje pouze s příručním zavazadlem, sin a internetu zarezervuje a zaplatí elektronickou letenku. Tím okamžikem se jeho rezervace dostává do rezervačního systému a na internetu se může taky odbavit, tzn. Vybrat si místo v kabině a vytisknout palubní vstupenku. Na letišti již nemusí k odbavovací přepážce, ale prochází pasovou a bezpečnostní kontrolou přímo do odletového východu.

Nepotřebujete odbavit zavazadlo? Pak nepotřebujete odbavení na letišti! Internetové odbavení mohou pasažéři easyJet provést až 60 dní před jejich cestou. Ke svojí rezervaci se kdykoliv mohou vrátit na webových stránkách pod “Moje easyJet.com” a odbavit se online. Cestující, kteří mají pouze příruční zavazadla, pak mohou jít na letišti rovnou k bezpečnostní kontrole a dostavit se k odletu do letadla nejpozději 25 minut před plánovaným odletem. Zvláště obchodní cestující mohou díky internetovému odbavení ušetřit spoustu času, protože při běžném odbavení se přepážky check-in zavírají už 40 minut před odletem.

Z celoevropské sítě linek easyJet je možné provést online odbavení už na 49 letištích, nyní včetně pražské Ruzyně. Přes osm set tisíc pasažérů easyJet cestovalo loni přes letiště v Praze (easyJet je třetím největším přepravcem v Praze). Tito všichni teď mohou využívat předností internetového odbavení. Z destinací, kam se dostanete s easyJet přímou linkou z Prahy, je online check-in dostupný v Basileji, Bristolu, Dortmundu, Newcastlu, Nottinghamu, Londýně Gatwicku a Stanstedu a Ženevě. V nejbližší době uvažuje easyJet o rozšíření této služby i na dalších evropaských letištích, včetně například Milána.

– red –

Čtěte také

Žaluzie, rolety, markýzy
Rolety, markýzy, žaluzie a další stínění dodá www.climastyl.cz!