ICT

Uschovna.CZ přišla se začátkem školního roku s novinkami

Provozovatel webové aplikace Uschovna.CZ (www.uschovna.cz), společnost Dial Telecom, přichází s koncem léta s dalšími novinkami. Na základě požadavků mnoha desítek uživatelů došlo k navýšení počtu stažení u jedné zásilky a to až na pět.

V praxi to znamená, že již nebude nutné posílat zásilku každému příjemci zvlášť, postačí jedno uložení a informační e-mail s návodem k vyzvednutí zásilky může být zaslán až na 5 mailových účtů. Tato novinka výrazně zkrátí odesílateli čas a sníží náklady na odesílání dat. Dalším příjemným doplňkem je přehled o stažení jednotlivých příloh.

Úschovna zaznamenává v posledních měsících nárůst počtu uživatelů v řádu stovek procent. I přesto, že se na trhu objevilo několik konkurentů poskytujících stejný typ služeb, Úschovnu tento vývoj na trhu neohrozil. Spíše naopak – spousta uživatelů si konkurenční služby ze zvědavosti otestuje a následně se vrátí.

„V loňském roce jsme uvažovali o zpoplatnění aplikace Uschovna.CZ. Průzkum mezi uživateli ale jasně ukázal, že uživatelé by po zpoplatnění služby výrazně omezili její využívání. Proto jsme se rozhodli, že na stránkách vytvoříme prostor pro umístění bannerů jako zdroj příjmu pro její provoz. Nárůst počtu uživatelů nás přesvědčil, že to byl správný krok“, dodává Luboš Bieľak, jeden z autorů aplikace Uschovna.CZ

Úschovnu si lze nejlépe představit jako server, na který může kdokoli nahrát jeden či více souborů. Obsahem zásilky mohou být např. dokumenty, obrázky, archivy programů či jakákoli jiná objemná data, která je třeba rychle a bezpečně předat mezi dvěma partnery. Úschovna používá pro přenos dat na server i z něj protokol http. Odesílatel i příjemce přenese pouze takový objem dat, jaký je ve skutečnosti posílán (zvýšený o minimální režii WWW serveru). K použití Úschovny je potřeba pouze WWW prohlížeč, na straně odesílatele ani příjemce(ů) není nutné zřizovat speciální FTP nebo WWW servery, zajišťovat bezpečnost přístupu, administraci přístupových jmen ani žádné další záležitosti. Úschovna je díky své jednoduchosti ideálním řešením pro předávání souborů či dokumentů v elektronické podobě. Každý si také může sám určit, kdy si přílohu stáhne.

Po uložení je na zadanou elektronickou adresu příjemce(ů) zasláno upozornění s návodem na vyzvednutí souborů. Celý proces umístění i vyzvednutí souborů je velmi jednoduchý a intuitivní. Pokud adresát zásilku vyzvednout nechce, není nic jednoduššího než e-mail s výzvou k vyzvednutí zásilky smazat. Samotná zásilka z Úschovny zmizí po 14 dnech od uložení.

– red –

Čtěte také

Žaluzie, rolety, markýzy
Rolety, markýzy, žaluzie a další stínění dodá www.climastyl.cz!