ICT

Minerva zaznamenává zájem o systém pro ambulantní prodej distribučních společností na PDA

Minerva Česká republika v minulém měsíci podepsala hned několik smluv na implementaci systému pro mobilní obchodníky, SFA (Sales Force Automatization) Hamilton. Distribuční a výrobní společnosti s vlastní distribucí zdokonalují činnost svých obchodních zástupců a díky silnému konkurenčnímu prostředí potřebují komplexní a aktuální informace.

Slovenská společnost St. Nicolaus trade, dlouholetý zákazník Minervy, vyrábí a distribuuje alkoholické nápoje, minerální vody, sirupy a importuje vína z EU a zemí třetího světa. Tento sortiment distribuuje pomocí vlastních obchodních zástupců a pomocí produktu Hamilton bude moci lépe organizovat své obchodní zástupce, sledovat informace o zákaznících a produktech a získá možnost vykonávat vlastní marketingový průzkum.

Také společnost Golem Karlovy Vary se stala uživatelem systému Hamilton. Hlavním předmětem činnosti velkoobchodu GOLEM je prodej veškerého sortimentu alkoholických a nealkoholických nápojů, dále pak cukrovinek, potravinářských polotovarů, drogerie, tabákových výrobků a krmení pro zvířata. GOLEM je mezi jinými hlavním dodavatelem minerálek Mattoni.

Zatím poslední podepsaná smlouva je se společností GlaxoSmithKline s.r.o.(GSK). Projekt je v první fázi naplánován pro divizi Consumer Health, která produkuje výrobky jako jsou Aquafresh, Coldrex, Cetebe, OXY, Panadol a další. GSK bude systém využívat jako nástroj pro zvýšení kvality péče o zákazníky, kontroly trhu a organizaci práce obchodních zástupců. GlaxoSmithKline s.r.o. v České republice je pobočkou jedné z největších světových farmaceutických firem GlaxoSmithKline Plc s ústředím ve Velké Británii a ve Spojených státech. Divize Consumer Healthcare má silnou pozici v segmentu volně prodejných léčiv a kosmetiky. Mezi její nejvýznamnější kategorie patří analgetika a léky proti chřipce a nachlazení. Neméně významné jsou výrobky pro ústní hygienu a dermatologické přípravky.

Nové prodeje systému pro ambulantní prodej završila smlouva na outsourcing aplikace Hamilton u zákazníka Masterfoods, kterou zabezpečuje mateřská společnost Minervy, Digitis s.r.o. Outsourcing u Masterfoods zahrnuje poskytování datových služeb a zajištění provozu serveru zákazníka, který je umístěn u poskytovatele. Masterfoods se zabývá výrobou a distribucí cukrovinek (např. Snickers, Twix, Mars), potravin (Uncle Ben‘s ) a krmiv pro zvířata (Pedigree, Chappi, Whiskas či Kitekat). Díky zavedením systému Hamilton Masterfoods výrazně zrychlil tok informací od zákazníka ke společnosti a opačně, nahradil ruční sběr informací a usnadnil práci obchodním zástupcům při objednávání zboží.

Systém Hamilton rovněž umožňuje společnostem monitoring vlastních produktů a produktů konkurence. Přínosem pro manažery je analytický modul, který zkvalitní provádění analýz obchodních činností a umožňuje přijímat rychlá a efektivní rozhodnutí pro podporu prodeje.

– red –

Čtěte také

Žaluzie, rolety, markýzy
Rolety, markýzy, žaluzie a další stínění dodá www.climastyl.cz!