ICT

Rekordní účast v novém ročníku studentské soutěže Join Multimedia

Devátý ročník studentské soutěže Join Multimedia 2005, kterou pořádá společnost Siemens, vytvořil s téměř 5000 přihláškami z 36 evropských zemí nový rekord v počtu registrací.

Kromě studentských týmů z Německa se letos do celoevropské soutěže o nejlepší multimediální prezentaci přihlásil mimořádně vysoký počet týmů z Ruska, Polska, Srbska a Černé Hory, Rumunska a Bulharska. Do soutěže se zaregistrovalo také 192 týmů z České republiky, celkově společnost Siemens obdržela 4943 přihlášek.

V rámci soutěže Join Multimedia budou poprvé uděleny i dvě zvláštní ceny Team Europe za nejlepší prezentace z dílny smíšených mezinárodních týmů. Učitelům, kteří poskytují podporu účastnickým týmům, budou nabídnuty speciální kurzy e-learningu v oblasti zpracování obrázků a zvuku a vytváření multimediálních materiálů. Uzávěrka pro zaslání hotových prezentací je 1. června 2005, ceny pro nejlepší týmy letos převýší částku 130.000 eur.

Cílem projektu Join Multimedia je zprostředkovat studentům praktickou zkušenost s novými médii přímo ve třídě a podpořit klíčové dovednosti, jako je např. schopnost týmové spolupráce, kreativita a zodpovědnost. Udělení zvláštních cen pro smíšené týmy navíc zdůrazňuje celoevropské zaměření soutěže. Díky virtuální spolupráci spolu mohou jednotliví členové týmu komunikovat, vyměňovat si soubory, dokumenty a nápady.

Vítězové jednotlivých kategorií si odnesou 2500 eur, nejlepší prezentace mezinárodních týmů ve dvou věkových kategoriích získají zvláštní ocenění Team Europe. Všechny týmy, které se ve své kategorii umístí od první do třetí pozice, a výherci zvláštních cen Team Europe se zúčastní slavnostního udílení cen s bohatým doprovodným programem. Slavnostní předání cen se uskuteční v září 2005 v Mnichově.

– red –

Čtěte také

Žaluzie, rolety, markýzy
Rolety, markýzy, žaluzie a další stínění dodá www.climastyl.cz!